ZAMANSIZ PARÇA NEDİR, NASIL OLUŞUR? & ZAMANSIZ PARÇALARI KULLANMANIN YOLLARI


Zamansız parça, sezonun modasını takip etmeyen ama kıyafetlerinize uyum sağlayan, her dönemde her yaşta rahatça kullanabileceğiniz parçadır.

Çoğu zaman sabah uyandığınızda dolabınızdaki onca farklı kıyafet arasında seçim yaparken, kendinizi en sade en klasik, içinde en rahat ettiğiniz kıyafetleri giyerken buluyorsanız, işte bu parçalar zamansız parça olarak tanımlanabilir. Giymesi ve kullanımı kolaydır, size güven verir ve çok dikkat çekmeden şık bir hava yaratır.

Peki, zamansız parça nasıl oluşur? Zamansız bir parçayı nasıl anlarsınız, seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir? Sizler için zamansız parçaları ve onları zamansız yapan nedenleri inceledik.

SİYAH RENK

zamansız parça

Siyah her dönem klasik ve asaletin rengi olma özelliğini korumuştur. Hem zarif, hem ince gösterir; kusurları örter, tüm diğer kıyafetler ile uyum sağlar. Dolabınızda zamansız parçalar istiyorsanız siyah renkte çoğu kıyafet bu kriteri karşılayacaktır. Siyah bir elbise, siyah boğazlı kazak, siyah kumaş pantolon hatta siyah mayo. Dolabınızda diğer renkleri olsa bile mutlaka bir tane siyahından edinmelisiniz.

Acil durumların en büyük kurtarıcısı da olan siyahı ister günlük ister abiye olarak rahatça kombinleyebilirsiniz. Tüm kıyafetiniz siyah dahi olsa, bir küçük aksesuar ile zamana tarzınız ile hükmedebilirsiniz.

SADELİK

Modası hiç geçmeyen, hangi zamana ait olduğunu tahmin etmenin en zor olduğu parçalar genelde minimal kesimler ve düz renklerdir. Kayık yakalı, diz altı kumaş bir elbise düşünün. Bu haliyle 50’li yıllara da 2000’li yıllara da ait olması çok olası. Bu kadar klasik bir parçayı, ister babetlerle günlük, ister stiletto ile şık bir şekilde kullanabilirsiniz. Zamansız parçaları adı üstünde zamansız yapan en büyük özellikler kolay kullanımları, şık ve kurtarıcı oluşlarıdır.

Alışveriş yaparken, çok renkli, baklava desenli, kareli, puantiyeli, allı pullu kıyafetler seçerseniz, sezonu oldukça havalı geçirebilirsiniz. Ancak dönemin modası geçtiğinde yine dolabınızdaki zamansız parçaların kucağına düşeceğinize emin olabilirsiniz.

JEAN PANTOLON

Yüzyılın buluşlarından olan jean’lerin, kadın, erkek, çocuk demeden hepimizin en büyük kurtarıcısı olduğu aşikâr. Her ne kadar moda değiştikçe jean’ler de yüksek/düşük bel, ispanyol paça, streç şeklinde değişikliğe uğrasa da dolabınızda bulunduracağınız düz paça bir jean her daim zamansız parçalar arasında olacaktır.

Zamansız bir jean pantolonu ister bir stiletto ve şık bir büstiyer ile ister sıradan bir t-shirt ve babetlerle rahatlıkla kullanabilir, farklı stiller yaratabilirsiniz.

BEYAZ GÖMLEK

Jean’in yakın arkadaşı beyaz gömlek öylesine kullanışlı ve şık bir parçadır ki her gün aynı beyaz gömleği farklı bir parça kıyafet ile kombine ederek giyseniz bile farklı bir hava yaratabilirsiniz. Beyaz gömlek, zamansız parçaların belki de en olmazsa olmazı, farklı doku ve kesimleriyle dolabınızda sayısı birden fazla olması gereken parçasıdır.

İNCE TOPUKLU AYAKKABI

İnce topuklu ayakkabılar zarafetiyle klasik statüsüne erişmiş ve zamansız parçalar içinde hak edilmiş yerini almıştır. Özellikle sade ve siyah olması koşuluyla ince topuklu bir ayakkabı, hemen hemen her kıyafetinize yakışacağı ve dolayısıyla sizi her durumda kurtaracağı için dolabınızdaki zamansız parçalar arasında en değerlilerdendir.

TRENÇKOT

Özellikle toprak renkleriyle, bahar aylarının kurtarıcısı trençkotlar kadar her kıyafetinize uyum sağlayan, hem şık hem spor kombine edebileceğiniz bir parça daha yoktur. Sezonun trendine uygun her tür çizme, spor ayakkabı ya da babet ile mükemmel uyum sağlayan trençkot, zamansız parça olmaya en uygun kıyafetlerden biri.

zamansız parça

Hakke şal yaka trençkot 3 farklı rengiyle adeta zamansız bir parça olmanın tanımını yapıyor.

SİYAH BOĞAZLI KAZAK

Kaliteli bir siyah boğazlı kazak o derece zamansız bir parçadır ki yıllarca giyip, torunlarınıza dahi miras bırakabilirsiniz. Yüzde yüz pamuktan üretilmiş Ferraro balıkçı yaka siyah kazak, hangi dönemde giyilirse giyilsin yadırganmayacağı gibi, dolabınızın en değerli parçalarından biri olacağından da emin olabilirsiniz.